Ексклюзиви
середа, 22 серпня 2018 17:40

Україна хоче обміняти 2 росіян на полонених військових

Україна хоче обміняти 2 росіян на полонених військових
Україна запропонувала представникам Росії обміняти двох громадян РФ на українських військовослужбовців. Фото: ar.volyn.ua

22 серпня українська сторона в Мінську запропонувала представникам Росії обміняти 2 громадян РФ на українських військовослужбовців, яких утримують на окупованих територіях Донбасу.

"Зробила чергову конкретну пропозицію росіянам: українська сторона готова, як виключення, помилувати 2 громадян РФ, які мають проблеми зі здоров'ям‚ передати їх російському консулу у присутності представників ОБСЄ і МКЧХ із одночасною передачею українських військовослужбовців, яких більше 3 років незаконно утримують на Донбасі", - написала у Facebook перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко.

Вона наголосила, що українська сторона стурбована відсутністю відповіді від Москви на пропозицію передати Росії її громадян, які вчинили злочини, в обмін на українців, які утримуються у в'язницях РФ.

Київ вважає однаково важливим звільнення політв'язнів Кремля в Росії та заручників, утримуваних на окупованих територіях Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США тисне на Росію у звільненні українських політв`язнів

"Рішення щодо звільнення і політв'язнів, і заручників приймає виключно Кремль, на сьогодні саме РФ та їхні маріонетки блокують звільнення заручників і всі здорові ініціативи та спроби розв'язати це питання".

Російська сторона відмовилася провести переговори у Мінську щодо обміну 36 засуджених громадян РФ на українських політичних в'язнів. 22 росіянина, засуджених в Україні за підготовки терактів, диверсії, шпигунство, участь у незаконних озброєних формуваннях і військових діях, написали звернення до президента РФ Володимира Путіна з проханням перевести їх до РФ замість утримуваних у російських в'язницях громадян України.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче обміняти 2 росіян на полонених військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути