вівторок, 21 серпня 2018 17:09

Кремль відмовився від обміну в'язнів

Кремль відмовився від обміну в'язнів
Росія відмовилася провести переговори щодо обміну 36 засуджених громадян РФ на українських політичних в'язнів. Фото: radiosvoboda.org

Російська сторона відмовилася провести переговори у Мінську щодо обміну 36 засуджених громадян РФ на українських політичних в'язнів.

"На жаль, російська сторона і омбудсмен РФ Тетяна Москалькова відкинули ініціативу зустрітися в Мінську і обговорити ініціативу України щодо передачі РФ 36 її громадян в обмін на політв'язнів Кремля. Росії її громадяни просто не потрібні", - написала у Facebook представниця України в гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах, віце-спікер ВР Ірина Геращенко.

За її словами, 22 росіянина, засуджених в Україні за підготовки терактів, диверсії, шпигунство, участь в незаконних озброєних формуваннях і військових діях, написали звернення до президента РФ Володимира Путіна з проханням перемістити їх в РФ замість утримуваних в російських в'язницях громадян України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не піде на обмін в'язнями пакетом на пакет - експерт

Ці звернення вже направлені дипломатичними каналами в МЗС РФ, а також про це проінформовані представники Росії в гуманітарній підгрупі і Тристоронній контактній групі та ОБСЄ.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова повідомила, що до вечора четверга, 16 серпня, отримала вже 22 заяви від ув'язнених, переважно росіян, які висловили бажання з обміну на українців-в'язнів Кремля.

Зараз ви читаєте новину «Кремль відмовився від обміну в'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути