субота, 18 серпня 2018 19:48

Путін не піде на обмін в'язнями пакетом на пакет - експерт

Путін не піде на обмін в'язнями пакетом на пакет - експерт
Фото: radiosvoboda.org

Москва може піти на звільнення одного українського політв'язня в обмін на помилування засуджених в Україні росіян. Однак пакетного обміну не буде.

Таке переконання висловив політолог Віталій Кулик в ефірі одного з телеканалів.

"Будується політична стратегія таким чином, що вони не визнають військової присутності та себе стороною конфлікту. Тому ніякого переговорного процесу стосовно обміну російська сторона вести не збирається. Оскільки "их там нет".

Але це не виключає процес кулуарних домовленостей, за допомогою посередників. І таким чином [Росія буде] визволяти своїх спецслужбістів чи корисних військовослужбовців із українського полону. Таке можливо і вже траплялося. Але на обмін пакетом на пакет у Кремлі не підуть. Це означатиме, що російська сторона визнає свою присутність в Україні і наявність своїх військовослужбовців, які здійснювали терористичні акти", - сказав Кулик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Адміністрації Путіна відповіли матері Олега Сенцова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова повідомила, що до вечора четверга, 16 серпня, отримала вже 22 заяви від ув'язнених, переважно росіян, які висловили бажання з обміну на українців-в'язнів Кремля.

Зараз ви читаєте новину «Путін не піде на обмін в'язнями пакетом на пакет - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути