четвер, 21 жовтня 2021 17:03

Україна готова пустити до бойовика Косяка міжнародні організації

Україна готова пустити до бойовика Косяка міжнародні організації
Контррозвідники СБУ спільно з військовослужбовцями ЗСУ 13 жовтня затримали на лінії розмежування бойовика ЛНР. Маскувався під співробітника СЦКК. Фото: скріншот із відео

Україна готова пустити до затриманого члена збройного формування Російської Федерації Андрія Косяка міжнародні організації.

Зокрема, Міжнародний комітет Червоного Хреста, повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, передає Укрінформ.

"Міжнародна спільнота має побачити, кого Росія направляє воювати проти українського народу. Затримання Косяка під час виконання розвідувальної операції та його задокументована участь у бойових діях вкотре ілюструє відповідальність РФ за ведення міжнародного збройного конфлікту на території нашої держави", - зазначив Ніколенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали відео затримання російського окупанта Косяка

Міністерство закордонних справ України також доручило посольствам за кордоном детально поінформувати іноземні уряди про докази російської агресії та грубі порушення Росією домовленостей лідерів Нормандського формату.

13 жовтня оперативна група ЗСУ затримала бойовика поблизу Золотого в Луганській області. Під виглядом робіт із гуманітарного розмінування він фотографував і знімав позиції, від яких відійшли ЗСУ в межах ділянки розведення сил і засобів. Затриманим виявився громадянин РФ 43-річний Андрій Косяк. У нього вилучили зброю та боєприпаси.

МЗС РФ вимагає від України допустити російських консульських працівників до затриманого уродженця Луганської області Андрія Косяка, адже він отримав паспорт Росії.

Косяк перебуває під вартою за рішенням Сіверськодонецького міського суду Луганської області. Йому повідомили підозру в участі у незаконних збройних формуваннях.

Зараз ви читаєте новину «Україна готова пустити до бойовика Косяка міжнародні організації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути