четвер, 07 травня 2020 13:58

У Зеленського заявили про план Б для Донбасу

У Зеленського заявили про план Б для Донбасу
План "Б" на Донбасі існує. Фото: president.gov.ua

Українська влада хоче досягти миру на Донбасі та повернути окуповані РФ території до кінця цього року, але при цьому існує й план Б.

За словами очільника Офісу президента Андрія Єрмака, влада не чекатиме роками, якщо та сторона не хоче припиняти війну, пише РБК-Україна.

"...Ми маємо намір робити все від нас залежне, й інтенсифікація роботи ТКГ тому доказ. Але в нас є також пророблений план Б: що ми робимо, якщо буде так, що робимо, якщо буде ось так", – сказав Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський затвердив оновлений склад ТКГ для переговорів у Мінську

Він нагадав, місцеві вибори, зокрема й на території ОРДЛО, заплановано на осінь 2020-го, але тільки за певних умов.

"Виборів під дулами автоматів не буде. Для початку необхідний контроль над кордоном, можливо, спільно з міжнародними інституціями, потрібна безпека, і тільки потім вибори", – зазначив глава Офісу президента.

Єрмак офіційно кличе в Тристоронню контактну групу представників ОРДЛО. Запропоновано залучити до роботи в підгрупах ТКГ запрошених осіб, які представляють окремі райони Донецької та Луганської областей, - внутрішньо переміщених осіб, котрі були вимушені залишити ці райони після травня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського заявили про план Б для Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути