Ексклюзиви
середа, 17 червня 2020 10:59

У Зеленського розповіли про головну умову звільнення полонених з ОРДЛО

У Зеленського розповіли про головну умову звільнення полонених з ОРДЛО
У Зеленського розповіли, від чого залежить звільнення полонених з ОРДЛО. Фото: pixabay.com

Звільнення утримуваних осіб з ОРДЛО залежить від доступу на окуповані території представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявила глава Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, представник України в робочій групі ТКГ з гуманітарних питань Галина Третьякова.

Вона попросила підтримки у родичів полонених.

"...щоб вони допомогли нам тиснути на ту сторону, щоб Міжнародний комітет Червоного Хреста нарешті перевірив місця утримування. Тому що у нас є інформація про те, де утримують наших громадян, але нам дають інформацію, що вони знаходяться "в розшуку", - уточнила Третьякова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригадали "Ізоляцію": Гіркіну повідомили про нову підозру

Третьякова підкреслила, що допуск МКЧХ в місця утримання ув'язнених в ОРДЛО був передбачений після Паризького саміту в нормандському форматі, однак бойовики досі не надали його.

"Сьогодні це один з основних каменів спотикання в процесі взаємного звільнення. У нас є певна кількість людей, яких там утримують, але та сторона нам їх не підтверджує", - сказала вона.

Матері українців, яких незаконно утримують влади підконтрольних Росії терористичних угруповань ЛДНР, влаштували лежачий пікет на Банковій, біля Офісу президента України.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розповіли про головну умову звільнення полонених з ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути