вівторок, 16 червня 2020 14:07

Пригадали "Ізоляцію": Гіркіну повідомили про нову підозру

Пригадали "Ізоляцію": Гіркіну повідомили про нову підозру
Генпрокурор повідомив про нову підозру терористу Гіркіну. Фото: reuters.com

Ексватажку терористів, колишньому міністру оборони так званої ДНР Ігорю Гіркіну (Стрєлкову) повідомили про нову підозру.

Як повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, підозрюваний був ватажком одного із іррегулярних незаконних збройних формувань, контрольованих Російською Федерацією, та жорстоко поводився з військовополоненими та цивільним населенням.

"У ході досудового розслідування встановлено, що 9 червня 2014 року підозрюваний, діючи за попередньою змовою групою осіб із підпорядкованими йому бойовиками, озброєними вогнепальною зброєю, прибув на територію колишнього заводу ізоляційних матеріалів у м. Донецьку та організував захоплення без воєнної необхідності майна юридичних і фізичних осіб. Внаслідок таких дій власникам майна заподіяно значну матеріальну шкоду", — сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині виявили броньовик ватажка терористів

Надалі в частині захоплених приміщень бойовики облаштували так звану в'язницю "Ізоляція", у якій утримують та катують захоплених у полон українських військовослужбовців та цивільних осіб.

Судом надано дозвіл на затримання підозрюваного з метою приведення до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням СБУ, оперативний супровід забезпечується Департаментом контррозвідки СБУ.

Скандальне інтерв'ю офіцера ФСБ, екскомандира проросійських сепаратистів Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) журналісту Дмитру Гордону мають намір долучити до справи про катастрофу рейсу малазійських авіаліній MH17 2014 року над Донбасом.

Зараз ви читаєте новину «Пригадали "Ізоляцію": Гіркіну повідомили про нову підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути