вівторок, 09 червня 2020 09:58

Скандальне інтерв'ю Гіркіна долучать до справи про катастрофу MH17

Скандальне інтерв'ю Гіркіна долучать до справи про катастрофу MH17
Інтерв'ю Гордона із Гіркіним долучать до справи про катастрофу MH17 над Донбасом. Фото: reuters.com

Інтерв'ю офіцера ФСБ, екскомандира проросійських сепаратистів Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) журналісту Дмитру Гордону мають намір долучити до справи про катастрофу рейсу малазійських авіаліній MH17 2014 року над Донбасом.

Про це повідомляє DW із посиланням на слова судді-голови Гендріка Стінхейса й уточнює, що суд відбувається в Нідерландах.

Йдеться про гучне інтерв'ю головного редактора видання "Гордон" із російським терористом, оприлюднене 18 травня. Під час інтерв'ю Гіркін визнав "непряму відповідальність" за катастрофу боїнга й не виключив, що в майбутньому може постати перед міжнародним судом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нідерландах пройшло засідання суду щодо збитого боїнга в небі над Донбасом

При цьому екскомандир сепаратистів стверджує, що так звані ополченці Донбасу літака не збивали, та ретранслює офіційну позицію РФ про причетність України до трагедії.

Раніше в Генпрокуратурі України заявили, що інтерв'ю з Гіркіним має свою цінність, оскільки використання оповідань підозрюваних і обвинувачених осіб у розслідуваннях — досить поширена світова практика.

Зараз ви читаєте новину «Скандальне інтерв'ю Гіркіна долучать до справи про катастрофу MH17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути