Ексклюзиви
вівторок, 19 травня 2020 08:15

Інтерв'ю Гордона з Гіркіним: як відреагували СБУ та Генпрокуратура

Інтерв'ю Гордона з Гіркіним: як відреагували СБУ та Генпрокуратура
18 травня український журналіст Дмитро Гордон проводив інтерв'ю із терористом Ігорем Гіркіним, якого також називають Стрєлков. Фото: скріншот із відео 5.ua/live

Служба безпеки України проведе перевірку у зв'язку з інтерв'ю, яке український журналіст Дмитро Гордон взяв у екслідера сепаратистів Ігоря Гіркіна.

Про це повідомили в пресцентрі відомства.

"СБУ вивчить ситуацію навколо інтерв'ю з Гіркіним", - сказали у відомстві у відповідь на питання, чи будуть українські спецслужби реагувати на інтерв'ю, передає BBC News Україна.

А в Генпрокуратурі кажуть, що такі інтерв'ю мають свою цінність. Використовувати розповіді підозрюваних та обвинувачених осіб у розслідуваннях "достатньо розповсюджена світова практика", зазначив заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов.

"Такі інтерв'ю цінні додатковим фактажем, деталями. Наприклад, так звана "прокурор" Криму підтвердила те, що їй відомо про підозру та кримінальне переслідування проти неї в Україні", - пояснює він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Війна сьомий рік, а товаріщ г*ндон холодними губами цілує покидьків, які зайшли в Україну і вбивали" - Скрипін (18+)

Гіркін під час свого інтерв'ю також розказав про конкретні факти вчинення ним особливо тяжких злочинів.

"Я не виключаю можливість, що у майбутньому ця інформація стане предметом розгляду і під час розслідування серйозних порушень міжнародного гуманітарного права - воєнних злочинів та злочинів проти людяності", - повідомив Мамедов.

Зокрема, особливу цінність для слідства, за його словами, має інформація щодо контролю та постачання зброї незаконним збройним формуванням з Російської Федерації.

18 травня український журналіст Дмитро Гордон проводив інтерв'ю із терористом Ігорем Гіркіним, якого також називають Стрєлков. Він один із найбільш відомих учасників конфлікту на сході України.. Їхня розмова тривала майже 4 години. Гордон заявив, що його інтерв'ю проходило "за співдружності" із українськими спецслужбами.

Зараз ви читаєте новину «Інтерв'ю Гордона з Гіркіним: як відреагували СБУ та Генпрокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути