вівторок, 20 листопада 2018 18:05

У ВМС розповіли про нові катери для флоту

У ВМС розповіли про нові катери для флоту
Проект ракетного катеру "Лань", які може отримати український військовий флот / фото: Ленінська кузня

Український військовий флот за кілька років поповнять оновлені, модернізовані ракетні катери типу "Лань".

Суднобудівні верфі отримали технічні характеристики кораблів, які потрібні ВМС, заявив командувач Ігор Воронченко в інтерв'ю 5 каналу.

"Проект "Лань" – я не можу сказати, що він уже зовсім старий. Його розробляли для продажу за кордон. Такі катери зараз є на озброєнні військово-морських сил В'єтнаму. Ми врахували і поставили такі вимоги, тактико-технічне завдання, щодо проектування – більше підняли планку щодо тактико-технічних даних. Здебільшого це стосується швидкості корабля, морехідності такого катера, спроможності діяти як у прибережній зоні, так і у винятково морській економічній зоні", – розповідає адмірал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США офіційно запропонували Україні ракетні фрегати

"Ці вимоги були враховані, і проект нині зовсім інший як на вигляд, так і за своїми технічними даними. Нас це влаштовує і ми плануємо, що найближчим часом буде прийняте рішення щодо закладки першого корпусу цього судна. Можна так сказати – і "Веспа", і "Лань", - заявив Воронченко.

Миколаївське державне підприємство "Дослідно-проектний центр кораблебудування" завершило науково-дослідну роботу щодо створення перспективного українського протимінного корабля. Шифр корабля – "Бурштин".

Зараз ви читаєте новину «У ВМС розповіли про нові катери для флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути