четвер, 15 листопада 2018 09:05

В Україні розробляють проект протимінного корабля "Бурштин"

Миколаївське державне підприємство "Дослідно-проектний центр кораблебудування" завершило науково-дослідну роботу щодо створення перспективного українського протимінного корабля.

Шифр корабля – "Бурштин", повідомляє Мілітарний портал.

У рамках проекту підготовлено пропозиції зі створення та опису тактико-технічних вимог до вітчизняного проекту корабля протимінної оборони, його архітектури та оснащення.

Автор: ДПЦК
  Мінний тральщик теми “Бурштин” розробки Дослідно-проектного центру кораблебудування
Мінний тральщик теми “Бурштин” розробки Дослідно-проектного центру кораблебудування

Результати роботи в "закритому режимі" були представлені фахівцям науки, промисловості, Міністерства оборони та отримали високу оцінку, що підтверджена відповідними рецензіями.

За словами виконавців науково-дослідної роботи, на сьогодні можна впевнено стверджувати, що в Україні можливо спроектувати та побудувати такий сучасний корабель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переданими США катерами командуватимуть офіцери з "випуску вірних"

На сьогодні потреба у мінних тральщиках для ВМС є найпріоритетнішою. Навіть важливішою, аніж ракетні катери, вважає військовий експерт Тарас Чмут.

"Ідея створити малу платформу в Україні, максимально використавши свій кораблебудівний потенціал. А те, чого у нас немає, купити - досить цікава. Чи можемо ми створити проект? Так. Чи можемо ми його оснастити РЛС, засобами зв'язку та навігації, доозброїти? Так. Чи можемо ми оснастити його своїми система пошуку, ідентифікації та знищення мін? Ні. Але ми можемо купити найкраще і найсучасніше, що є на ринку. Тральщик у 200-400 тон є відносно дешевим та швидким у будівництві. І це могло б дозволити за короткий період часу наростити протимінний потенціал флоту", - написав він у себе на Facebook.

На сьогодні у складі ВМС Збройних сил України наявний єдиний протимінний корабель – рейдовий тральщик "Генічеськ" проекту 1258, шифр "Корунд", 1985 року побудови, який базується на Чорному морі. Морські тральщики "Чернігів" та "Черкаси" захоплені Російською Федерацією під час анексії Кримського півострову та не повернуті Україні.

У Генеральному штабі ЗС України повідомили деякі деталі про передачу США фрегатів типу Oliver Hazard Perry. Зокрема, стало відомо про кількість одиниць, на які розраховує український військовий флот, – це 2 або 3.

Зараз ви читаєте новину «В Україні розробляють проект протимінного корабля "Бурштин"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути