вівторок, 08 лютого 2022 15:16

У ТКГ оприлюднили очікування від зустрічі "нормандської четвірки"

У ТКГ оприлюднили очікування від зустрічі "нормандської четвірки"
В Україні озвучили очікування від зустрічі "нормандської четвірки". Фото: elysee.fr

В Україні оприлюднили очікування від зустрічі "нормандської четвірки" на рівні радників, яка може відбутися цього тижня.

Найголовніша тема - це розблокування Російською Федерацією розв'язання гуманітарних питань, заявив в. о. першого заступника голови української делегації в ТКГ Андрій Костін, передає "РБК-Україна".

"Ми можемо мати великі очікування, але говорімо про реалістичний сценарій. Тут важливий і факт проведення зустрічі в Парижі, у живому форматі - вперше за рік. До того ж ефективність живих зустрічей вище, ніж у режимі відеоконференції. Уперше за два роки зустрічей у "нормандському форматі" з'явилася узгоджена заява", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін відмовився від участі в Мюнхенській конференції "у будь-якому форматі"

Зокрема порушать питання про необхідність неухильного дотримання режиму припинення вогню, зазначив Костін.

Мінські угоди залишаться інструментом розв'язання конфлікту на Донбасі, якщо Росія почне виконувати свої зобов'язання. Франція та Німеччина готові допомогти в цих зусиллях у рамках "нормандського формату". У найближчі тижні відбудеться нова зустріч.

Жодного "прямого діалогу" з російськими окупаційними адміністраціями в Донецьку й Луганську не буде. Жодних поступок щодо суверенітету, територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів України.

26 січня в Парижі відбулися переговори радників очільників країн "нормандського формату". У них брали участь Єрмак і заступник керівника адміністрації російського президента Дмитро Козак.

Зараз ви читаєте новину «У ТКГ оприлюднили очікування від зустрічі "нормандської четвірки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути