четвер, 27 січня 2022 06:38

Спецтема: Ворог біля українського кордону

З'явився текст декларації радників "нормандського формату"

Декларацію радників глав держав і урядів "нормандського формату" представив Єлисейський палац - резиденція президента Франції.

Вона підтверджує, що Мінські угоди є основою для роботи в "нормандському форматі". А радники залишаються відданими пом'якшенню поточних розбіжностей у майбутній роботі. Про це інформує сайт президента Франції Еммануеля Макрона.

Автор: elysee.fr
  У Парижі відбулися переговори радників лідерів країн "нормандського" формату.   У них взяли участь  заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак, голова Офісу президента України Андрій Єрмак, а також дипломатичні радники президента Франції Еммануеля Макрона та федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца
У Парижі відбулися переговори радників лідерів країн "нормандського" формату. У них взяли участь заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак, голова Офісу президента України Андрій Єрмак, а також дипломатичні радники президента Франції Еммануеля Макрона та федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не "нормандським" єдиним: Зеленський визначив три можливі формати діалогу з Путіним

"Вони підтримують беззастережне дотримання режиму припинення вогню та повне дотримання заходів з посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року, попри розбіжності з інших питань, пов'язаних із виконанням Мінських домовленостей", - йдеться у тексті декларації.

Також присутні обговорили важливість діяльності Тристоронньої контактної групи та її робочих груп для активізації швидкого прогресу в імплементації Мінських домовленостей.

Радники домовилися знову зустрітися в Берліні через два тижні.

У Парижі відбулися переговори радників лідерів країн "нормандського" формату 26 січня. Вони тривали 8,5 годин.

Сторони мають розбіжності щодо виконання та трактування Мінських домовленостей, але є велике бажання працювати над їхнім вирішенням, заявив Андрій Єрмак на пресконференції за підсумками переговорів.

У зустрічі взяли участь заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак, голова Офісу президента України Андрій Єрмак, а також дипломатичні радники президента Франції Еммануеля Макрона та федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Зараз ви читаєте новину «З'явився текст декларації радників "нормандського формату"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути