Ексклюзиви
понеділок, 07 лютого 2022 22:09

"Росія не виконала жодних зобов'язань" - держсекретар США про Мінські угоди

"Росія не виконала жодних зобов'язань" - держсекретар США про Мінські угоди
Україна виконує Мінські угоди, а Росія - ні. Фото: Reuters

Мінські угоди залишаться інструментом розв'язання конфлікту на Донбасі, якщо Росія почне виконувати свої зобов'язання.

Мінськ – це шлях вперед, щоб розв'язати конфлікт на Донбасі, заявив у понеділок державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен під час пресконференції у Вашингтоні спільно з високим представником ЄС Жозепом Боррелем, передає Gazeta.ua. Водночас Україна виконує зобов'язання, а Росія – ні.

"США та Україна єдині в тому, що Мінськ – це найкращий шлях відновити український суверенітет. Україна в останні роки просувається в імплементації Мінських угод. Якщо дивитися на прописані умови, то чесно буде сказати, що Україна їх виконала ледь не всі, тоді як Росія не виконала жодних своїх зобов'язань", - сказав Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС назвали головний сценарій агресії РФ в Україні

У Мінських угодах, зокрема, йдеться про особливий статус Донбасу. За відповідної послідовності українці готові рухатися вперед.

"Якщо Росія серйозно налаштована виконати угоди, думаю вона знайде сильного партнера в особі України. Франція та Німеччина готові допомогти в цих зусиллях у межах "нормандського формату". У найближчі тижні буде нова зустріч. Сподіваюся, РФ продемонструє серйозне ставлення", - додав Блінкен.

Жодного "прямого діалогу" з російськими окупаційними адміністраціями у Донецьку і Луганську не буде. Жодних поступок щодо суверенітету, територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів України.

26 січня у Парижі відбулися переговори радників очільників країн "нормандського формату". У них брали участь Єрмак і заступник керівника адміністрації російського президента Дмитро Козак.

Зараз ви читаєте новину «"Росія не виконала жодних зобов'язань" - держсекретар США про Мінські угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути