субота, 07 грудня 2019 14:03

У США не вірять в успіх "нормандських переговорів"

У США не вірять в успіх "нормандських переговорів"
Експерти прокоментували майбутні переговори. Фото: УНІАН

Американські експерти не очікують від переговорів у "нормандському форматі" великих результатів.

Таку позицію поділяють як демократи, так і республіканці, повідомляє "Голос Америки".

"Коли залучена Росія, все треба сприймати скептично. Як то кажуть, довіряй, але перевіряй. Ми повинні дивитися на ці переговори з широко відкритими очима. Росія часто укладає угоди, які ніхто не дотримується", - сказав конгресмен Енді Герріс.

"Думаю, що Путін досі не хоче йти на компроміс і закінчити війну, його війну, на Донбасі. Думаю, його надії, що президент Зеленський піде на непотрібний і небезпечний компроміс, коли збудуться. Думаю, під час самого події не буде великого прогресу, але це буде частиною процесу, який навчить Путіна, що він повинен вивести свої війська з Донбасу", - заявив екс-посол США в Україні Джон Гербст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський скликав засідання РНБО

Також американські представники наголосили, що Німеччина і Франція є не лише посередниками між Україною і Росією, а й можуть вплинути на хід переговорів.

В Офісі президента Зеленського відбулася координаційна нарада в рамках підготовки до зустрічі в Нормандські форматі. Обговорювалися можливі сценарії реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «У США не вірять в успіх "нормандських переговорів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути