четвер, 13 травня 2021 13:57

У Міноборони розповіли, скільки резервістів зарахували до ЗСУ

У Міноборони розповіли, скільки резервістів зарахували до ЗСУ
На збір та підготовку особового складу резервістів у військових частинах відводиться 15 діб. Фото: pixabay.com

У ЗСУ немає проблем з організацією призову резервістів на збори.

До військово-оперативного резерву зарахували понад 234 тис. осіб, звільнених у запас за останні роки, заявив держсекретар Міноборони Олександр Дублян під час форуму "Україна 30. Безпека держави".

"Резерв є основним джерелом для забезпечення оперативного доукомплектування військ мобілізаційними ресурсами. З 2015 року в ЗСУ розпочали створення та формування військово-оперативного резерву першої черги. Для реалізації цього завдання внесли відповідні зміни до українського законодавства", - сказав Дублян.

Підготовка резервістів здійснюється під час навчальних зборів як у складі бойових військових частин, так і в навчальних закладах Міноборони, а також на курсах підготовки й підвищення кваліфікації при навчальних закладах. На збирання й підготовку особового складу резервістів у військових частинах відводиться 15 діб. У навчальних закладах - 30.

В особливий період на військову службу можуть призвати громадян України, які уклали контракти проходження служби у військовому резерві, а також тих, хто в обов'язковому порядку зарахований до військово-оперативного резерву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ запустили фейк щодо "загальної мобілізації" в Україні: в МЗС відреагували

25 березня указом президента Володимира Зеленського введено в дію рішення РНБО "Про стратегію воєнної безпеки", головне завдання якої - заздалегідь підготовлена й усебічно забезпечена всеохопна оборона України на засадах стримування, стійкості та взаємодії, що забезпечує воєнну безпеку, суверенітет і територіальну цілісність.

21 квітня Зеленський підписав закон про призов на військову службу резервістів в особливий період. Закон запроваджує новий вид військової служби. В особливий період на військову службу призиватимуть громадян, які уклали контракти про проходження служби в резерві та/або які зараховані в оперативний резерв.

23 квітня набув чинності закон про створення територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, що регулює питання мобілізації резервістів за добу.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони розповіли, скільки резервістів зарахували до ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути