Ексклюзиви
середа, 29 травня 2024 08:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Тисячі дітей з України перевиховуватимуть у кремлівських таборах

Тисячі дітей з України перевиховуватимуть у кремлівських таборах
Тисячі дітей з ТОТ окупанти примусово відправлять до РФ. Фото: ЦНС

Російські окупанти примусово відправлять до Росії на перевиховання тисячі українських дітей з ТОТ Луганщини.

Загарбники докладають максимальних зусиль для ідеологічної обробки українських дітей, що проживають на тимчасово окупованих територіях України, повідомили у Центрі національного спротиву.

"Черговий етап такої обробки фіксується нині на ТОТ Луганщини, де під час літніх канікул планують вивезти понад 12 тис. дітей на територію РФ для перевиховання. Перевиховувати маленьких українців по завершенню навчального року у школах будуть російські окупанти, що брали участь у війні РФ проти України. На подібних заняттях раніше відносно дітей застосовувалося фізичне насильство. Фіксували також випадки сексуальних домагань", - сказано в повідомленні.

Відповідні наміри озвучив гауляйтер тимчасово окупованої Луганської області Леонід Пасічник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти залучають українських дітей до війни проти батьківщини

"У так званих дитячих таборах маленькі українці впродовж 21 дня проходитимуть пропагандистський вишкіл на "великороса". Заняття проводитимуть дітям серед інших "герої" так званої СВО. Залучення кремлівських бойовиків до виховних процесів молодого покоління в РФ та тимчасово окупованих нею землях - дуже поширена практика", - зазначають у ЦНС.

Там також нагадали, що під час подібних "патріотичних" занять окупанти вдаються до фізичного насилля над дітьми.

"Окупанти усіма силами намагаються приховувати ці факти, втім, небайдужі громадяни фіксують ці злочини і передають Центру національного спротиву аби в майбутньому притягнути злочинців до відповідальності. Закликаємо усіх, задля наближення часу звільнення захоплених територій України від московського ворога, повідомляти інформацію про окупантів, військових РФ, розташування їхніх позицій та техніки сюди. Анонімність гарантуємо", - закликали у Центрі нацспротиву.

В Запорізькій області російські загарбники поновили практику масових викрадень людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Це одна найбільш пріоритетних проблем в регіоні, заявив начальник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Зараз ви читаєте новину «Тисячі дітей з України перевиховуватимуть у кремлівських таборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути