понеділок, 26 квітня 2021 15:00

"Тривожний сигнал" - у Кремлі відреагували на заяву Зеленського

"Тривожний сигнал" - у Кремлі відреагували на заяву Зеленського
Кремль відмовляється змінювати формат угод. Фото: mos-tour.moscow

Російська Федерація відмовляється змінювати угоди щодо мирного врегулювання на Донбасі. Хоча на цьому, зокрема, наполягає президент України Володимир Зеленський.

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає "РИА Новости".

У Кремлі назвали "тривожним сигналом" заяву Зеленського про необхідність змінити мінські угоди й розширити кількість учасників переговорів в нормандському форматі внаслідок залучення США, Великої Британії та Канади.

"Ми неодноразово говорили про те, що це дуже непроста ситуація. Це зайвий раз на вищому рівні, напевно, демонстрація того, що Україна хотіла б мінський процес видозмінити. А його видозмінити, ще не поклавши йому кінець, просто неможливо", - зазначив Пєсков.

Раніше Зеленський заявив, що мінський процес має служити завданням теперішнього, а не минулого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський закликав низку країн долучитися до "нормандського формату"

"Є два варіанти: ми можемо змінити мінський формат, скоригувати його. Або ми можемо використати якийсь інший. Швидкість має значення. Темп цього процесу важливий, тому що ми втрачаємо людей щодня", - сказав Зеленський.

До цього віцепрем'єр України, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що президент Росії Володимир Путін пропозицією Зеленському вести переговори з "ЛДНР" фактично визнав їх і вивів Росію з Мінських угод.

Президент Володимир Зеленський відкинув пропозицію російського лідера Володимира Путіна щодо переговорів за участю ватажків ЛДНР.

Він хоче провести двосторонню зустріч із Путіним, але його "хвилює не місце проведення, а зміст" переговорів, заявив Зеленський в інтерв'ю Financial Times.

Зараз ви читаєте новину «"Тривожний сигнал" - у Кремлі відреагували на заяву Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути