четвер, 02 серпня 2018 16:48

Тільки силою - розвідник спрогнозував дії Росії на Донбасі

Тільки силою - розвідник спрогнозував дії Росії на Донбасі
"Чи готові ми до найгіршого розвитку подій або довгострокового, сповільненого конфлікту?" - Андрій Римарук з волонтерського фонду "Повернись живим" / фото: Обоз

Передбачити кроки Кремля щодо окупованого Донбасу складно, але Україні слід готуватися до загострення бойових дій.

Росія намагатиметься змусити нас бути "поступливішими" на переговорах у Мінську, каже співробітник фонду "Повернись живим" Андрій Римарук в інтерв'ю Обозревателю.

"Наступ цієї осені я не виключаю. Що в головах господарів Кремля - ​​відомо тільки їм, - каже Римарук. - "Питання у тому, чи готові ми до найгіршого розвитку подій або довгострокового, сповільненого конфлікту? А ще краще - до того, що Росія може в будь-який момент заявити : "Ми війська вивели, приймайте. Лопату для розгрібання г*вна просіть у ЄС і НАТО".

Ймрвірно, на широкомасштабний і відкритий наступ Кремль не зважиться, віддавши натомість перевагу тактиці виснаження.

"Росія навряд чи піде на загострення і наступ на будь-якій ділянці фронту або адмінкордоні, хоча сили і засоби у них для цього є. Санкції їх і так душать. Сенс провокувати світову громадськість черговим витком кровопролиття? Вони не ризикнуть. Навпаки, сконцентрують всі матеріальні і фінансові ресурси, які у них лишилися, на підтримці конфлікту. Він їм вигідний. Тільки за минулий місяць з нашого боку - понад 35 поранених і 5 загиблих ", - говорить екс-військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перейшла до нового етапу боротьби з Україною

Така стратегія тим більш імовірна з огляду на звичку РФ влаштовувати загострення на фронті напередодні переговорів, щоб зміцнити свої позиції.

"За стіл переговорів вони саджають тільки силою", - пояснює Римарук. - "Ще більше обстрілів - і цілеспрямовано вони б'ють не тільки по передньому краю, а й по цивільних. Значна кількість загиблих і масштаб руйнувань однозначно посадять за стіл переговорів. Але не будемо забувати, хто є їх ініціатором - голуби, с*ка, миру! Але ж так і буде".

Якщо Росія розпочне повномасштабний наступ із території півострова Крим, Україна може підірвати Перекопський перешийок, аби зупинити агресора. Україна готова до будь-якого розвитку подій. І більше не дозволить безкарно захоплювати свої території.

Зараз ви читаєте новину «Тільки силою - розвідник спрогнозував дії Росії на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути