вівторок, 10 січня 2017 16:10

Терористку "Сахару" не обміняли на трьох українських військових

Надія Савченко заявила, що не вірить у прозорість останнього обміну полоненими між Україною та ворожими ДНР і ЛНР, який відбувся 27 грудня 2016 року.

Про це народний депутат написала на своїй сторінці у Facebook.

36-річна Надія Савченко розповіла подробиці останнього обміну полоненими, коли Україна передала ворожій стороні 15 осіб зі їх списків. У ДНР повернулася жінка на псевдо "Сахара".

"Невідомо, які завдання вона виконувала у терористів, але бойовики готові були передати трьох військових із 40-го батальйону "Кривбас" в обмін на "Сахару". Але тоді українська сторона не погодилася на ці умови" - написала Савченко.

Під час останнього обміну полоненими до України повернулися 49-річна суддя із Новоазовська на Донеччині Анжеліка Преснякова та журналістка з Івано-Франківщини Ольга Сворак. Волонтер Юрій Бутусов із самого початку вважав їх "випадковими".

Автор: Соцмережі
  Полонянки бойовиків Ольга Сворак та Анжеліка Преснякова
Полонянки бойовиків Ольга Сворак та Анжеліка Преснякова

"Хто ці "полонені"? Одна — проста жінка, яка закохалася в чоловіка з окупованої території. Запросив до себе, але вирішив позбутися, звинуватив у пособництві "укропам". Її кинули "в підвал". Друга — суддя з Маріуполя. Не раз приїжджала на окуповані території, — прокоментував їх визволення Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики передали двох полонених жінок

Із позицією волонтера категорично не згоден радник СБУ та переговорник з обміну полоненими 47-річний Юрій Тандіт.

"Не було ніякого обміну й ніяких умов, — каже переговорник з обміну полоненими Юрій Тандіт. — Є ініціатива, з якою виступила Україна 10 днів тому про передачу 15 людей зі списку ДНР і ЛНР. Будь-яка передача будь-яких наших заручників уже має для нас велике значення. А що вони там робили, повинні встановлювати відповідні органи".

Народний депутат Надія Савченко з цього приводу заявила: "Знаючи наших привладних вже дев'ять місяців із середини я мало вірю в їх альтруїзм та щирість... Як взагалі три роки відбуваються ті обміни?! В сліпу! Чи очі закривають тільки українському народові, а за закритими дверима йдуть свої домовленості? "

Автор: Facebook
  Надія Савченко переглядає список полонених українців
Надія Савченко переглядає список полонених українців
27 грудня бойовики повернули в Україну двох полонених жінок. Суддю із Новоазовська на Донеччині Анжеліку Преснякову та журналістку з Івано-Франківщини Ольгу Сворак. Українська сторона передала терористам 15 осіб. За словами Юрія Тандіта, "крові на них не було".
Зараз ви читаєте новину «Терористку "Сахару" не обміняли на трьох українських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути