пʼятниця, 30 грудня 2016 07:10

Бойовики передали двох полонених жінок

Автор: ФОТО З САЙТА www.censor.net.ua
  Зільнених Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак бойовики передали керівникові українського Центру звільнення полонених ”Офіцерський корпус” Володимиру Рубану між окупованими Донецьком і Макіївкою
Зільнених Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак бойовики передали керівникові українського Центру звільнення полонених ”Офіцерський корпус” Володимиру Рубану між окупованими Донецьком і Макіївкою

27 грудня бойовики повернули в Україну двох полонених жінок — суддю із Новоазовська на Донеччині 49-річну Анжеліку Преснякову та журналістку з Івано-Франківщини Ольгу Сворак.

Перед тим керівники бойовиків заявляли, що віддадуть їх лише народному депутату 35-річній Надії Савченко.

Назвали передачу "жестом доброї волі" й запевнили, що не висуватимуть зустрічних вимог. Напередодні українська сторона повідомила, що до новорічних свят відпустить 15 людей зі списку бойовиків. Дев'ять — тяжкохворі, а шість — жінки, сказала перший віце-спікер 43-річна Ірина Геращенко.

— Це — афера керівника ДНР Олександра Захарченка та його кремлівських господарів, — каже волонтер 40-річний Юрій Бутусов. — Як і раніше, відмовляються міняти наших за узгодженою формулою 228 терористів на 48 українських полонених. За двох випадкових людей, яких схопили на вулиці без причини і які пережили катівні, Україна "добровільно" передасть одразу 15 осіб зі списку на обмін — усі під слідством в Україні або вже отримали вирок суду.

Хто ці "полонені"? Одна — проста жінка, яка закохалася в чоловіка з окупованої території. Запросив до себе, але вирішив позбутися, звинуватив у пособництві "укропам". Її кинули "в підвал". Друга — суддя з Маріуполя. Не раз приїжджала на окуповані території, — додає Бутусов.

— Не було ніякого обміну й ніяких умов, — каже радник СБУ та переговорник з обміну полоненими 47-річний Юрій Тандіт. — Є ініціатива, з якою виступила Україна 10 днів тому про передачу 15 людей зі списку ДНР і ЛНР. Будь-яка передача будь-яких наших заручників уже має для нас велике значення. А що вони там робили, повинні встановлювати відповідні органи.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики передали двох полонених жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути