субота, 04 липня 2020 11:44

Справа MH17: суд дозволив росіянам оглянути уламки літака

Справа MH17: суд дозволив росіянам оглянути уламки літака
Росія отримала дозвіл оглянути уламки авіалайнера. Фото: infox.ru

Захист обвинуваченого у справі збиття MH17 росіянина Олега Пулатова отримав від суду дозвіл оглянути уламки авіалайнера і оцінити пошкодження.

Про це повідомили у пресслужбі суду в Нідерландах за підсумками засідання 3 липня.

Суд також вирішив, що ще один запит направлять до Сполучених Штатів за супутниковими знімками, на яких видно запуск ракети. Останній запит на ці зображення був у 2016 році і тепер необхідний повторний, оскільки почалася експертиза.

Водночас суд не прийняв поки що рішення стосовно значної кількості запитів захисту росіянина, зокрема, щодо необхідності розслідування альтернативних версій катастрофи літака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд у справі MH17 не розглядатиме свідків у рамці "українського сценарію"

"Захист вважає, що пояснення (причин катастрофи), відмінні від сценарію з "Буком", не можна виключати. Суд зазначає, що в цьому випадку у першу чергу повинні бути оскаржені основи сценарію з "Буком", представлені прокуратурою. Обвинувачений ще не зробив ніяких заяв щодо цього. Його хід дій під час розгляду важливий. Якщо обвинувачений заявляє, наприклад, що він був десь зовсім в іншому місці і не має нічого спільного з висунутими проти нього звинуваченнями, навіщо йому хотіти розслідувати інші сценарії?" - йдеться у повідомленні суду.

Слухання у справі MH17 поновляться 31 серпня, коли захист родичів жертв катастрофи отримає можливість звернення до суду, щоб відповісти на запитання щодо можливих вимог про відшкодування збитків.

Прокуратура Нідерландів під час судових слухань у справі збитого над Донбасом у 2014-му і літака MH17 представила запис нових телефонних розмов, які доводять, що лайнер був збитий установкою "Бук", про яку говорили підозрювані. Телефонні розмови є найбільш конкретними доказами у справі MH17.

Зараз ви читаєте новину «Справа MH17: суд дозволив росіянам оглянути уламки літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути