четвер, 13 вересня 2018 11:34

"Створити ДНР готувалися 2004-го" - експерт

"Створити ДНР готувалися 2004-го" - експерт
Вперше ідеї про створення ДНР з'явилися у російських політтехнологів під час виборів президента 2004 року. Фото: Український інтерес

Створити ДНР і розколоти Україну намагалися ще під час президентських виборів 2004-го.

Тоді ж у Донецьку вперше з'явилися прапори невизнаної республіки, розповів виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Олександр Леонов 24 каналу.

"2004-го з подачі російських політтехнологів Януковича – таких, як Глєб Павловський, з'явилося більшість шаблонів, які були використані Росією для агресії проти нашої держави 2014-го. Тоді запустили тези "нацистів", "фашистів", "бандерівців" і меседж: "Донбас годує всю Україну". У Донецьку з'явилися прапори так званої ДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рано чи пізно Росія накриється мідним тазом. І доведеться забирати наші землі"

У результаті на виборах 2004-го виявилося, що Центральна Україна стала проукраїнською. А в Херсонській області була половина за Януковича, а половина - за Ющенка. Фінал ми спостерігали 2014-го, коли тільки Крим і частина Донбасу підтримали російські гасла", - сказав Леонов.

Арештована в США російська шпигунка Марія Бутіна була причетна до подій у Криму та на Донбасі. Початком кар'єри Бутіної називають російський фестиваль "Селігер" 2009-го. Тоді з'явився нинішній прапор угруповання ДНР.

Зараз ви читаєте новину «"Створити ДНР готувалися 2004-го" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути