Ексклюзиви
понеділок, 04 листопада 2019 09:46

Штаб ООС заявив про провокації з розведенням у районі Петрівського

Штаб ООС заявив про провокації з розведенням у районі Петрівського
Спостережна місія ОБСЄ зафіксувала на ділянці розведення №3 "Петрівське" порушення режиму тиші з боку найманців РФ 30 жовтня. Фото: Андрій Дубчак

Штаб операції Об'єднаних сил попередив про підготовку провокацій з боку незаконних збройних формувань у районі села Петрівське на Донеччині.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на офіційній сторінці Штабу у Facebook.

За інформацією української сторони спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), у деяких ЗМІ активно розповсюджується інформація, що 4 листопада опівдні після білої сигнальної ракети окупаційна влада готова розпочати розведення сил і засобів на ділянці №3. Ця ділянка розведення знаходиться біля села Петрівського.

У той же час, згідно зі звітом спостережної моніторингової місії ОБСЄ, останнє порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань РФ на цій ділянці зафіксовано 30 жовтня. Згідно з Мінськими домовленостями, умовою початку розведення сил і засобів є підтвердженя спостережною місією моніторингу ОБСЄ дотримання режиму повного припинення вогню протягом 7 діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У районі Золотого почалося розмінування

"У такий спосіб, видаючи уявне за бажане, ватажки самопроголошених квазіутворень не дотримуються Мінських домовленостей і взятих на себе зобов'язань у форматі Тристоронньої контактної групи щодо встановлення стійкого режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін", - йдеться в заяві Штабу.
3 листопада бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Стріляли із мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Зараз ви читаєте новину «Штаб ООС заявив про провокації з розведенням у районі Петрівського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути