четвер, 02 серпня 2018 11:00

"Спалює сітківку ока": розповіли про нову загрозу для українських бійців

"Спалює сітківку ока": розповіли про нову загрозу для українських бійців
Снайперський приціл марки "Bushnell" виявився чутливим до нової лазерної зброї бойовиків. Фото: facebook.com/backandalive

На Донбасі бойовики почали застосовувати нові методи знешкодження українських снайперів. Користуються системою, яка шукає снайперські приціли. Після їхнього виявлення зброя вмикає лазер.

Так пошкодили вже кілька прицілів марки "Bushnell Elite Tactical" та око одного військовослужбовця, повідомили у Facebook організатори руху "Повернись живим".

Нову зброю бойовики застосували у Луганській області. Припускають, що це був індикатор "Луч 1-М".

"Система працює на двох рівнях. На першому спеціальний пошуковик шукає оптичні прилади у радіусі 2 км. Він же визначає "якість" оптики - на відміну від снайперського прицілу, звичайний бінокль "пошуковику" буде не цікавий. Далі в роботу включається лазер, який у радіусі до 2 км спалює сітківку ока, а також шкодить лінзі приладу", - розповіли у благодійній організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни ліквідували багато професійних військових в Україні" - комбат "Червень"

Останній випадок застосування протиснайперської системи не заподіяв шкоди українському бійцю.

"У момент, коли російський прилад бив по Bushnell, наш снайпер не дивився в приціл. Це врятувало його. Коли аналогічна ситуація трапилася минулого разу, військовий зміг відновити зір лише на 30%", - додали активісти.

Італійські правоохоронці викрили організацію, де вербували найманців для участі в конфлікті на Донбасі на стороні проросійських терористів. Арештували 6 осіб, серед яких 3 іноземці, у тому числі громадянин Молдови.

Зараз ви читаєте новину «"Спалює сітківку ока": розповіли про нову загрозу для українських бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути