Ексклюзиви
пʼятниця, 26 травня 2017 07:09

Складна ситуація: бойовики 57 разів порушили режим "тиші", били по житлових кварталах

Складна ситуація: бойовики 57 разів порушили режим "тиші", били по житлових кварталах
За минулу добу бойовики 57 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 5 військовослужбовців ЗС України зазнали поранень. Фото: novynarnia

За минулу добу бойовики 57 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. П′ять військовослужбовців ЗС України зазнали поранень.

Про це йдеться в повідомленні штабу АТО.

На приморському напрямку терористи 29 разів застосували зброю проти українських захисників.

Увечері противник обстріляв опорні пункти на підступах до Красногорівки з мінометів різних калібрів, озброєння танку та БМП, зенітної установки та піхотного озброєння. Під час цього обстрілу ворожі міни влучили у житловий квартал неподалік міської лікарні. Декілька будинків пошкоджені. Обстрілювали з мінометів 120-міліметрового калібру та потужних артилерійських систем 152-міліметрового калібру. Наслідки з'ясовують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт запропонував "складне вирішення" конфлікту на Донбасі

Увечері на цьому напрямку під ворожим мінометним вогнем опинились позиції ЗС України поблизу Широкиного та Мар'їнки. По українських захисниках Широкиного також бив ворожий танк. Збройні провокації відбувались неподалік Водяного - з озброєння БМП, біля Гнутового та Новотроїцького - з великокаліберних кулеметів.

На луганському напрямку впродовж минулої доби двічі застосовували зброю. Обстрілявши в другій половині дня наші оборонні укріплення в районі населеного пункту Нижньотепле зі стрілецької зброї, близько 22:00 бойовики здійснили обстріл наших позицій біля Кримського з гранатометів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворожі сили обстріляли лікарню в Красногорівці

На донецькому напрямку зафіксовані 26 фактів порушення терористами домовленостей про незастосування зброї. Найнапруженішою ситуацією залишається у передмісті Авдіївки. Обстрілявши вдень українських воїнів на цій ділянці фронту з мінометів та РСЗВ "Град", ворог бив з мінометів, артилерійських систем 122-міліметрового калібру, гранатометів різних модифікацій та стрілецької зброї. Неспокійно ввечері було й поблизу Луганського, що на Світлодарській дузі, де бойовики вели вогонь з мінометів 82-міліметрового калібру та гранатометів. А неподалік Майорська використовували озброєння БМП та стрілецьку зброю.

Напередодні противник 50 разів обстріляв позиції сил АТО. Двоє українських бійців поранені.

Зараз ви читаєте новину «Складна ситуація: бойовики 57 разів порушили режим "тиші", били по житлових кварталах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути