четвер, 25 травня 2017 07:01

Бойовики б'ють із забороненої зброї, двоє військових зазнали поранень

Бойовики б'ють із забороненої зброї, двоє військових зазнали поранень
Минулої доби противник 50 разів обстріляли позиції сил АТО, двоє українських бійців поранені. Фото: УНН

Минулої доби противник 50 разів обстріляли позиції сил АТО, двоє українських бійців поранені.

27 обстрілів зафіксували на приморському напрямку.

Під вечір бойовики обстрілювали оборонні укріплення ЗС України з артилерії. Зокрема, зі 120-мм мінометів ворог бив по наших позиціях в районі Широкиного, Чермалика та Водяного.

З артилерійських систем калібру 122 мм бандформування обстріляли наші опорні пункти біля Широкиного й поблизу Мар'їнки. На тих же ділянках, а також неподалік Гнутового, Лебединського, Павлополя, Новотроїцького та Красногорівки бойовики активно вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних модифікацій, стрілецької зброї, з озброєння БМП.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у мережі Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солдати збудували церкву в зоні АТО

На донецькому напрямку зафіксовано 17 випадків порушення бойовиками домовленостей про незастосування зброї.

Найнапруженішою ситуацією залишається у передмісті Авдіївки, де бойовики вчора ввечері двічі били по наших позиціях з РСЗВ "Град". Ворожі реактивні снаряди вкотре влучили й по житловому кварталу, що розташований на південній околиці цього населеного пункту. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. У декількох приватних будинках пошкоджені дахи й вікна. Противник застосовував міномети, гранатомети й стрілецьку зброю в районі Новгородського, Верхньоторецького та Пісків. А по наших укріпленнях неподалік Невельського бойовики декілька разів стріляли з 122-мм артилерійських систем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український спецназ отримав сучасні планшети від волонтера

На луганському напрямку зафіксовано 6 ворожих обстрілів. Ввечері противник обстріляв українських воїнів, котрі тримають оборону біля Троїцького, з мінометів калібру 82 мм. Пізніше вів вогонь з озброєння БТР, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів по наших укріпленнях в районі Новоолександрівки.

Добу напередодні в зоні проведення АТО бойовики 53 рази відкривали вогонь по українських силах, в результаті чого один військовослужбовець ЗСУ отримав поранення.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики б'ють із забороненої зброї, двоє військових зазнали поранень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути