середа, 24 травня 2017 07:19

За добу бойовики 53 рази обстріляли позиції сил АТО

За добу бойовики 53 рази обстріляли позиції сил АТО
За минулу добу в зоні проведення АТО бойовики 53 рази відкривали вогонь по українських силах, в результаті чого один військовослужбовець ЗСУ отримав поранення. Фото - vlasno.info

За минулу добу в зоні проведення АТО бойовики 53 рази відкривали вогонь по українських силах, в результаті чого один військовослужбовець ЗСУ отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook.

На приморському напрямку незаконні збройні формування 29 разів застосовували зброю проти підрозділів ЗС України. Зокрема, ввечері, 23 травня, бойовики обстріляли опорні пункти біля Широкіно, Талаковки, Гнутово, Новотроїцького та Водяного, Мар'їнки і Красногорівки.

На луганському напрямку впродовж минулої доби зафіксовано 11 фактів використання бойовиками зброї. Після 18.00 години і до опівночі НЗФ відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО поблизу Новоолександрівки та Новозванівки з великокаліберних кулеметів. З гранатометів та стрілецької зброї бойовики обстрілювали українських захисників біля Кримського та Валуйського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Військова форма для водіїв маршруток, як ладан для чорта" - боєць

На донецькому напрямку зафіксовано 13 фактів порушення бойовиками домовленостей про незастосування зброї. Майже половина з них із використанням важкого артилерійського озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями. Вчора під вечір бойовики обстріляли наші опорні пункти у південному передмісті Авдіївки з РСЗВ "Град" та 120-мм мінометів. Під час цього обстрілу декілька реактивних снарядів бойовики випустили по житловому сектору Авдіївки, внаслідок чого один місцевий мешканець був поранений, 4 приватні будинки - зруйновані вщент, ще більше десятка житлових споруд - пошкоджені. Пізніше на цій ділянці противник двічі вдарив з потужних систем ствольної артилерії калібру 152 мм. А за декілька хвили до опівночі бандити зі 120-мм мінометів обстріляли наші укріплення біля Пісків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи обстріляли Авдіївку з "Градів"

Добу напередодні зафіксували 59 фактів недотримання бойовиками режиму припинення вогню. Чотири українські воїни зазнали поранень.

Зараз ви читаєте новину «За добу бойовики 53 рази обстріляли позиції сил АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути