вівторок, 23 травня 2017 07:18

Ситуація у зоні АТО ускладнюється: найгарячіше - на донецькому напрямку

Ситуація у зоні АТО ускладнюється: найгарячіше - на донецькому напрямку
Минулої доби зафіксовано 59 фактів недотримання бойовиками режиму припинення вогню, 4 українських воїнів зазнали поранень Фото - nv

Ситуація у зоні проведення АТО залишається складною.

Минулої доби зафіксували 59 фактів недотримання бойовиками режиму припинення вогню. Чотири українські воїни зазнали поранень.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці у Facebook.

На приморському напрямку збройні формування 29 разів застосовували зброю проти українських воїнів. Вчора ввечері противник випустив майже три десятки мін 120-міліметрового калібру по наших позиціях поблизу Павлополя. Біля Красногорівки ворог бив з мінометів 82-міліметрового калібру. Під ворожий вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних модифікацій потрапили укріплення сил АТО поблизу Широкиного, Тарамчука та північніше - біля Мар'їнки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місія ОБСЄ зафіксувала 1230 вибухів на Донбасі

На донецькому напрямку вночі було найнапруженіше. 21 раз впродовж минулої доби незаконні збройні формування порушували тишу на цій ділянці фронту. Ввечері позиції ЗС України в районі Опитного були обстріляні бандформуваннями з РСЗВ "Град".

Попередньо зафіксовані наслідки прильоту 15 реактивних снарядів від цієї артилерійської системи. Ситуація залишається складною й у південному та східному передмістях Авдіївки, де бандити вночі інтенсивно обстрілювали укріплення ЗС України з мінометів 120- та 82-міліметрового калібру, а також стрілецької зброї та гранатометів. З мінометів 120-міліметрового калібру незаконні збройні формування вели вогонь і неподалік Невельського. З озброєння БМП били по наших опорних пунктах біля Зайцевого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії продають путівки до окупованого Донецька

На луганському напрямку впродовж минулої доби зафіксували 9 фактів використання бойовиками зброї. Ввечері в бік українських позицій біля Малинового противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів. А в районі Валуйського, Станиці Луганської та Донця - зі стрілецької зброї.

Добу напередодні зафіксували 48 фактів використання бойовиками зброї. При цьому два військовослужбовці ЗС України отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація у зоні АТО ускладнюється: найгарячіше - на донецькому напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути