Ексклюзиви
середа, 24 травня 2017 18:09

Солдати збудували церкву в зоні АТО

Солдати збудували церкву в зоні АТО
Церкву в зоні АТО побудували солдати Фото: Новинарня

Українські солдати збудували церкву на місці дислокації біля села Орехове-Донецьке Новоайдарського району на Луганщині. Розмістили її у розширеному бліндажі.

"У нас не було місця, де особовий склад міг би усамітнитися і побути наодинці із собою. Декілька військовослужбовців, а потім кілька десятків осіб взялися робити капличку. Кожен робив внесок, і ми побудували її. Робили так, щоб за потреби в ній можна було сховати особовий склад під час обстрілів. Матеріали ті самі, що і для бліндажів та оборонних споруд. Дзвін зробили із гільзи", - розповідає боєць Андрій, повідомляє "Військове телебачення України".

Церкву звели перед Великоднем. На свято приходили люди з навколишніх сіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фронті співають нову пісню про Путіна

У кожній бойовій бригаді АТО буде від двох до чотирьох священнослужителів. Про це заявив начальник морально-психологічного забезпечення ЗСУ Олег Грунтковський.

Першими нововведення зазнають бойові підрозділи. Там пастори працюватимуть із середини травня. Після цього капеланів набиратимуть до тилових частин.

Зараз ви читаєте новину «Солдати збудували церкву в зоні АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути