середа, 07 липня 2021 09:17

Скандальній Нелі Штепі обрали новий запобіжний захід. Рішення суду дивує

Скандальній Нелі Штепі обрали новий запобіжний захід. Рішення суду дивує
Нелю Штепу відпустили під особисте зобов'язання суду. Фото: Facebook/Неля Игоревна Штепа

Колишній міській голові Слов'янська Нелі Штепі, яку підозрюють у сепаратизмі, обрали новий запобіжний захід. Харківський суд відпустив жінку під особисте зобов'язання. Перейнялися станом її здоров'я.

Засідання відбулося 6 липня. До зали суду Штапа прийшла з легким макіяжем, у скромній чорно-білій сукні та на блискучих підборах. Лице закривала сіра захисна маска з вишитими червоними квітами в українському стилі. Разом із нею три адвокати, невістка та дядько, який був за свідка. Перед суддею її вину заперечив, йдеться в сюжеті ТСН.

До 29 травня цього року чиновниця мала нічний домашній арешт. Після запобіжний захід не продовжували, була фактично на волі. Тепер її головний обовʼязок зʼявлятися до суду за першою вимогою, утримуватися від спілкування зі свідками обвинувачення, які ще не допитані, та повідомляти про зміну місця проживання чи праці. Нове засідання у справі ексмера Слов'янська призначили на 21 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Слов'янську рекламу Штепи розмалювали словами "русіш швайне"

Штепу заарештували ще 13 липня 2014 року. Їй інкримінують посягання на територіальну цілісність України та створення терористичної групи. Покарання за це - довічне ув'язнення. Жінка свою провину повністю заперечує.

Восени 2020-го Неля Штепа, яку звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність України, пройшла до міської ради від "Партії миру і розвитку", хоча фактично була на лаві підсудних.

Загалом депутати обрали 38 осіб. Згідно з документами, до міської ради Слов'янська проходять шість партій, зокрема "Партія миру і розвитку", яку представляє Штепа.

За кілька днів партія вивела жінку зі свого складу. Причиною радикальних дій стало те, що Штепа публічно підтримала кандидата в мери міста від "Опозиційної платформи – За життя" Павла Придворова. В партії стверджують, що це суперечить офіційній позиції сили, від якої вона обралася до міської ради Слов'янська.

Зараз ви читаєте новину «Скандальній Нелі Штепі обрали новий запобіжний захід. Рішення суду дивує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути