субота, 25 травня 2024 21:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація на фронті станом на вечір 25 травня: ключове зі зведення Генштабу

Ситуація на фронті станом на вечір 25 травня: ключове зі зведення Генштабу
Найбільше боєзіткнень фіксується на Куп'янському, Покровському та Курахівському напрямках. Фото: Генштаб

Окупанти не припиняють атакувати українські позиції вздовж майже всієї лінії фронту.

На цей час загальна кількість ворожих наступальних та штурмових дій вже зросла до 99. Про це ввечері 25 травня повідомив Генштаб ЗСУ.

Найбільше боєзіткнень фіксується на Куп'янському, Покровському та Курахівському напрямках.

На Харківському напрямку російські загарбники продовжують здійснювати штурмові дії. Шість ворожих атак українські воїни успішно відбили, чотири ще тривають.

Окупанти не полишають спроб тиснути на оборонні рубежі українських захисників на Куп'янському напрямку. Безуспішно намагаються покращити своє тактичне положення в районах М'ясожарівки та Новоєгорівки.

Загалом наростили кількість штурмових дій на цьому напрямку до 14. Половину з них підрозділи Сил оборони успішно відбили, сім ще тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріл "Епіцентру" в Харкові: зросла кількість загиблих та поранених

На Лиманському напрямку ворог впродовж доби провів п'ять атак, одна з яких ще триває.

На Сіверському напрямку російський агресор продовжує спроби штурмів позицій українських захисників в районі Білогорівки та Верхньокам'янського. Кількість боєзіткнень з початку доби зросла до дев'яти. Чотири атаки нашими воїнами успішно відбито, п'ять ще поки тривають.

На Краматорському напрямку російські терористи продовжують здійснювати штурмові дії поблизу Кліщіївки, Нового, Іванівського та Андріївки. З початку доби тут відбулось вже 11 бойових зіткнень, з яких одне ще триває.

Покровський напрямок залишається найгарячішою точкою всієї лінії фронту. На цей час кількість ворожих атак тут зросла до 23.

Окупанти намагаються протиснути нашу оборону за підтримки штурмової авіації. Українські воїни тримають зайняті рубежі і завдають ворогу відчутних втрат. Нашими захисниками на цьому напрямку успішно знищено черговий СУ-25 російського агресора.

На Курахівському напрямку кількість боєзіткнень збільшилась до 14. Вісім атак ворога відбито, чотири ще тривають.

На Оріхівському напрямку ворог тричі намагався здійснювати штурмові дії поблизу Роботиного та Новоадріївки. Успіху не мав.

На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі Дніпра, окупанти наростили кількість атак до дев'яти, але як і раніше всі ці спроби потіснити наші підрозділи в районі Кринок були марними.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Загалом ворог наніс три ракетних удари, застосувавши шість ракет (тип уточнюється) та дві керовані авіабомби. Внаслідок таких підступних та злочинних дій агресора постраждало мирне населення. На превеликий жаль є загиблі, поранені та зниклі безвісти цивільні люди.

Загальна кількість застосованих КАБів по позиціях українських підрозділів та цивільній інфраструктурі з початку доби нараховує близько 40 одиниць.

Сили оборони України почнуть переломлювати ситуацію на свою користь на деяких участках фронту через два місяці.

Українські військові стабілізували ситуацію в районі населеного пункту Глибоке (Харківська область), де противник мав частковий успіх. Про це в ефірі телемарафону заявив командир батальйону ударних БПАК "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на фронті станом на вечір 25 травня: ключове зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути