Ексклюзиви
четвер, 28 грудня 2017 18:30

Сидіння в окопах деморалізує, треба рухатись вперед, - командир роти УДА "Тихий"

  Командир роти УДА друг «Тихий» до війни працював будівельником. Пройти вишкіл та їхати на війну прийняв колективне рішення разом з побратимами, з якими пройшов Майдан. З серпня 2014 року воював в селах Піски, Широкине та інших гарячих точках на Донбасі. Фото: Леонід Логвиненко
Командир роти УДА друг «Тихий» до війни працював будівельником. Пройти вишкіл та їхати на війну прийняв колективне рішення разом з побратимами, з якими пройшов Майдан. З серпня 2014 року воював в селах Піски, Широкине та інших гарячих точках на Донбасі. Фото: Леонід Логвиненко

Позиційна війна на Донбасі та відсутність наступальних дій негативно впливають на психологічний стан бійців. Про це Gazeta.ua розповів командир роти 8-го окремого батальйону Української добровольчої армії друг "Тихий".

"Зараз пішла активізація боїв, почастішали обстріли з важкого озброєння. Але хлопці засмучуються, бо не рухаємось уперед і не звільняємо територію. Армія має робити маневри. Постійно сидіти в окопі – великий психологічний тиск для бійця", - каже він.

У добровольців частіше бувають ротації. Натомість ЗСУ зобов'язані стояти на передовій, поки буде наказ.

"Як командир нікого силою на "передку" не тримаю. Коли боєць каже, що треба відпочити, отже, треба відпочити. Можемо собі це дозволити. Потрібно, щоб людина поїхала на базу, відпочила, помолилася, поспілкувалася з побратимами, морально себе розвантажила. Кому треба – їде додому, вирішує свої питання і повертається на бойові виходи. Є люди, які постійно воюють. Хтось приїжджає у відпустку чимось допомогти. Жертвує вільним часом замість приділити його дітям і внукам. Кожен вносить свою лепту. У нас двері для всіх відкриті. Ми тут як одна сім'я", - розповідає "Тихий".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сепарознищувач" і кулемет із Другої світової: бійці УДА показали, чим стріляють по ворогу

Запевняє, що добровольці УДА не відступлять.

"Наші предки завжди боролися за незалежну Україну. У нас це в крові. Будемо тут постійно. І так забагато поставили – скільки побратимів лягло і української крові пролилось. Не маємо морального права опустити руки й забути їхню пам'ять. Хто, як не ми? Не повинні гинути діти по 18-19 років. Їм ще жити і вчитися. Хто підніматиме з руїн Донбас? Це все ляже на плечі молоді", - каже командир роти.

"Шкода, що багато українців уже забули, що в країні йде війна. Яку пам'ять залишать своїм внукам? Рано чи пізно дитина запитає – а де в цей час були ви, що робили? Їм із цим жити", - говорить "Тихий".

Звільняти окуповані території Донбасу варто військовим шляхом. Росія розуміє лише мову сили. Про це заявив командир 8-й окремого батальйону Української Добровольчої Армії Андрій Гергерт (позивний "Червень").

Зараз ви читаєте новину «Сидіння в окопах деморалізує, треба рухатись вперед, - командир роти УДА "Тихий"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути