субота, 16 грудня 2017 18:29

"Пораненого несли на ношах, а як почався обстріл він зіскочив і сам побіг", - боєць "Москаль"

"Пораненого несли на ношах, а як почався обстріл він зіскочив і сам побіг", - боєць "Москаль"
Сергій Москаленко родом з Одеси. У 2014 році був мобілізований до ЗСУ, воював в складі 80-ї аеромобільної бригади. Після демобілізації вступив в УДА, повернувся в АТО.

Бойовики ОРДЛО продовжують обстрілювати села Водяне та Широкине Донецької області забороненими Мінськими угодами "Градами", мінометами та ствольною артилерією.

Про це Gazeta.ua розповів боєць 8-го окремого батальйону Української добровольчої армії Сергій Москаленко з позивним "Москаль".

2015го більша частина Широкиного була під ворожим контролем. Обстріли були чи не щодня. Тепер інтенсивність зменшилася. Тоді 8-ий батальйон УДА утримував позиції у селі разом із добровольчим батальйоном "Донбас".

"Мене з побратимом поранили в Широкиному, коли були на 3-му поверсі будинку. Мене знесли на ношах і повернулись за ним. Коли зносили по сходах, почався обстріл. Поряд вибухнув 152-мм снаряд. Це потужна річ. Він зіскочив з нош і побіг сам, аби швидше було. Ліг поряд із диваном, де я лежав. Хоч у ногах осколки були і залишились досі. Та й у мене свої", - згадує Москаленко.

За його словами, якось минулого місяця село Водяне цілий день обстрілювали з систем залпового вогню "Град", ствольної артилерії і мінометів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вискочив з душу голий на вулицю, коли по будинку вистрелив сепарський танк", - боєць АТО

"Їм кремлівські куратори за це зарплату платять. От і треба постріляти для звітності. Зазвичай буває по 2-3 прильоти - і заспокоїлись. Бояться нас або не розуміють. Швидше за все, друге. У них є мотивовані добровольці, які не відступають. Але їх небагато", - каже "Москаль".

Триває позиційна війна, каже він. Обидві сторони знають, де знаходяться ворожі позиції.

"Тому й проводять ротації. Аби сторони тишком між собою не домовились, щоб один по одному не попадати. На війні всяке буває. 2014-го на фронті справжні "бутерброди" були. Наприклад, тут наш блокпост, далі по дорозі в бік кордону їхній, а потім - знову наш. Бойова обстановка стрімко змінювалась. Можна було один наш блокпост проїхати, на іншому в полон попасти. Так двоє наших хлопців і попали", - розповів він.

Вчора, 15 грудня бойовики з 82-мм мінометів вели вогонь поблизу Опитного. З гранатометів різних видів окупанти обстрілювали захисників Водяного і шахти Бутівка, а з легкого піхотного озброєння - захисників Пісків та Авдіївки. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО.

Зараз ви читаєте новину «"Пораненого несли на ношах, а як почався обстріл він зіскочив і сам побіг", - боєць "Москаль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути