Ексклюзиви
понеділок, 13 лютого 2017 22:45

Спецтема: Війна на Донбасі

"Вискочив з душу голий на вулицю, коли по будинку вистрелив сепарський танк", - боєць АТО

"Вискочив з душу голий на вулицю, коли по будинку вистрелив сепарський танк", - боєць АТО

Бойовики стріляють по селищу Піски на Донбасі забороненими мінськими угодами танками, мінометами та артилерією. Про це в коментарі для Gazeta.ua розповів заступник командира взводу Олег, який воює в Пісках.

"Майже щовечора влаштовують провокації. Переважно стрілецькою зброєю. Іноді виїжджає БМП, яка веде вогонь 30-мм гарматою, нещодавно танк по нас стріляв. Пробували вони гатити артилерією і мінометами шоб виявити наші вогневі точки, а потім заявити, що Україна відкрила вогонь першою. Зараз більш-менш втихомирились. Але тут кожне перемир'я показує, що воно ненадовго", - каже боєць.

Олег захищає Україну з самого початку війни на Сході. Брав участ в боях за Луганський аеропорт, воював в Мар'їнці та інших гарячих точках АТО, від Маріуполя до Станиці Луганської.

"Нас обстрілював танк на днях. Чотири дні ми за ним бігали, вираховували його, намагались підбити. Я навіть помитися не мав часу. В якийсь момент танк затих. Нагрів воду, залив її в бачок, тільки роздягнувся і включив душ, почув за стіною вибух снаряду. Повністю голий вибігаю на вулицю, стрибаю в окоп. Хлопці сидять в повній екіпіровці, а я встиг взяти лише рушник. Довелось голому сидіти на морозі, поки стрільба не закінчиться. На війні трапляються і такі казуси", - згадує Олег.

Каже, бувають в Пісках такі дні, коли тиша триває цілий день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Савченко нехай не в Раді босою ходить, а сюди приїде" - як живуть на лінії зіткнення

"Ввечері якщо буває туман то бойовики прострілюють свої небезпечні напрямки, ми теж прострілюємо. Показуємо – що ми є на місці. А в хорошу погоду ми їх іноді бачимо, як вони ходять, дрова збирають Коли ввечері починають палити буржуйки на своїх позиціях, їх добре видно в тепловізор", - розповідає заступник командира взводу.

На його думку, воюють проти них переважно місцеві сепаратисти, але бувають і заїжджі "кошмар-групи" росіян, які "покошмарять" і поїдуть. "Та перемога за нами однозначно, бо це наша земля і ми її будемо відстоювати", - говорить Олег.

"В результаті обстрілів, порівняно з літом-осінню, маємо більше мінно-вибухових та осколкових поранень. Також взимку доводиться часто лікувати гострі респіраторні захворювання. Не відмовляємо у допомозі і місцевим жителям, які до нас звертаються. Старші люди, які тут залишились жити, мають проблеми з тиском. По можливості забезпечуємо медикаментами. Нещодавно рятували двох наших собак, які підірвались на міні. Адже ми їх дуже любимо", - розповідає лікар батальйону Зеновія.

ЗСУ зайняли важливі позиції під Ясинуватою. Бійці 39-го батальйону зігнали терористів у районі ринку "Господарочка". За ним бойовики розташували важке озброення, яке гатить по промзоні.

Зараз ви читаєте новину «"Вискочив з душу голий на вулицю, коли по будинку вистрелив сепарський танк", - боєць АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути