понеділок, 23 листопада 2020 14:49

Сергій Пархоменко пояснив, що не так із планом Зеленського

Сергій Пархоменко пояснив, що не так із планом Зеленського
"Можемо отримати контингент, лояльний до Росії", - Пархоменко. Фото: Страна

Про план Б - введення миротворців на Донбас - заявили, щоб заспокоїти невдоволених українською політикою.

"Задум Зеленського може відрізнятись країнами, які дадуть миротворчий контингент. РФ заблокує будь-яку подібну ініціативу. Насправді не обов'язково запрошувати миротворців через ООН, ми можемо домовитися з країнами окремо. Зокрема, з державами НАТО", - каже Gazeta.ua Сергій Пархоменко, директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД ім. Олександра Никонорова.

Прикладом називає конфлікт у Нагірному Карабаху.

Після активних бойових дій Вірменія, Азербайджан та РФ домовилися про введення миротворчої місії без голосування в Раді безпеки ООН

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновлення Донбасу може лягти на плечі українців - Пархоменко

"За Порошенка хотіли ввести миротворців, але не з країн НАТО. Тоді громадськість сприйняла це не надто позитивно. Зараз можуть намагатися просувати ідентичні ідеї. Одразу постає питання – що це за держави. В ЄС є ряд лояльних до Росії країн. Можемо отримати в себе зручний для Росії миротворчий контингент, який не думатиме, як забезпечити закриття кордону. А чи є в плані Зеленського пункти про закриття кордону? Чи є гарантії, що на території України будуть нейтральні, чи хоч не проросійські країни", - каже експерт.

Речник української делегації Олексій Арестович розповів про план Б президента Володимира Зеленського щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Неофіційно вам кажу про план "Б", як приватна особа. Він дискутується в кулуарах. І ключове слово там - миротворці", - розповів чиновник в інтерв'ю ТСН.

За його словами, від плану Петра Порошенка план Зеленського нічим не відрізняється.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Пархоменко пояснив, що не так із планом Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути