середа, 18 квітня 2018 21:58

Семерак висловився про затоплення бойовиками шахти

Семерак висловився про затоплення бойовиками шахти
На шахті проводили ядерний вибух. Фото: "Інформатор"

Затоплення шахти "Юнком" загрожує екологічній безпеці не тільки України, а й сусідніх країн

"Планами бойовиків збентежені не тільки експерти - атомники, а й міжнародні організації, відповідальні за безпеку в регіоні. Я поінформував європейських парламентаріїв про цю надзвичайну ситуацію, де наполягав про внесення цього питання до всіх переговорних груп щодо врегулювання ситуації на Донбасі і зокрема, на допущенні представників місії ОБСЄ для здійснення екологічного моніторингу на "Юнкомі"", - заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак на засіданні Комітету парламентського асоціації Україна-ЄС у Страсбурзі, передає прес-служба відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині 240 шахтарів лишилися під землею через знеструмлення

Навколишнє середовище Донбасу викликало занепокоєння і в докризові часи. Зараз екологічна ситуація погіршується і може привести до катастрофи.

На Донбасі незаконні військові формування (НВФ) мають намір затопити шахту "Юнкком" під Донецьком, що може викликати отруєння питної води в регіоні через радіацію, яка в ній залишилася. США закликали Росію та її бойовиків діяти відповідально.

Зараз ви читаєте новину «Семерак висловився про затоплення бойовиками шахти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути