понеділок, 02 квітня 2018 17:36

На Луганщині 240 шахтарів лишилися під землею через знеструмлення

На Луганщині 240 шахтарів лишилися під землею через знеструмлення
240 шахтарів лишились під землею на Донбасі. Фото: UA: ДОНБАС

Через знеструмлення всіх шахт держпідприємства "Первомайськвугілля" на Луганщині під землею залишаються 240 гірників.

Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook.

"Як повідомив голова ППО НПГУ шахти "Гірська" Віктор Видиш, сьогодні державна структура - "Регіональні електричні мережі" - знеструмила всі шахти ДП "Первомайськвугілля" в Луганській області. Ситуація критична, не працюють навіть підйомні машини в шахтних стволах (стовбурах)", - йдеться у повідомленні.

За його словами, на шахті "Гірська" під землею, на глибині понад 1000 м залишаються 240 гірників.

"Електроенергію подають через запасний кабель тільки для забезпечення провітрювання і відкачування води", - написав Волинець.

При цьому, він зазначив, що звернувся до голови Державної служби України з питань праці Романа Чернеги з приводу цієї критичної ситуації щодо відключення електроенергії на шахтах.

За його словами, такі дії порушують правила безпеки охорони праці і можуть привести до непередбачуваних наслідків.

"Зараз мені стало відомо, що на шахті включений план ліквідації аварії, тобто шахтарі виходитимуть на поверхню через запасний вихід у південному шахтному стовбурі по сходах", - зазначив він.

Згодом Волинець написав, що на шахті "Гірська" гірники рухаються в напрямку 2 шахтних стволів - людського і вентиляційного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завдяки "Роттердам+" українські шахтарі додатково заробили 5,4 млрд грн - голова Незалежної профспілки гірників України Волинець

"Там вони зберуться, щоб рухатися по шахтних сходах, або можливо, подадуть електроенергію на підйомні машини, щоб витягнути людей на поверхню. Після цього передбачається знову вимкнути електроенергію", - зазначив Волинець.

Бойовики ДНР 14 квітня зупинять відкачування води на шахті "Юнком", де 1979 року провели ядерний вибух. Про це заявила окупаційна влада ДНР.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині 240 шахтарів лишилися під землею через знеструмлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути