субота, 14 квітня 2018 04:14

Бойовики хочуть затопити радіаційну шахту під Донецьком

Бойовики хочуть затопити радіаційну шахту під Донецьком
Розповіли про плани бойовиків затопити шахту "Юнком". Фото: Укрінформ

На Донбасі незаконні військові формування (НВФ) мають намір затопити шахт "Юнкком" під Донецьком, що може викликати отруєння питної води в регіоні через радіацію, яка в ній залишилася. США закликали Росію та її бойовиків діяти відповідально.

Про це говориться в повідомленні прес-секретаря США департаменту США Хізер Нойєрт.

"Плани російських бойовиків затопити покинуту вугільну шахту" Юнкком "- місце проведення ядерних випробуваннь в СССР в 1979 році - можуть загрожувати питною водою тисяч українців у східній Україні, яка знаходиться під контролем Росії. Ми настійно закликаємо Росію та підконтрольні їй органи діяти відповідально", - написала Нойерт в Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині 240 шахтарів лишилися під землею через знеструмлення

Спостерігачі СММ ОБСЄ також повідомляли про плани бойовиків затопити шахту "Юнком". Йдеться про шахту в 43 км на північний схід від Донецька. Орієнтовно 14 квітня деякі з шахтних насосів будуть зупинені і шахта буде поступово затоплена.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики хочуть затопити радіаційну шахту під Донецьком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути