понеділок, 31 липня 2017 13:20

СБУ затримала бойовика, який видавав зброю найманцям

СБУ затримала бойовика, який видавав зброю найманцям
Затримали керівника бойовиків. Фото tsn.ua

Контррозвідники Служби безпеки України впродовж року стежили за керівником служби ракетно-артилерійського озброєння одного з батальйонів ЛНР Сергієм Семенченком. Затримали щойно перетнув кордон.

Про це повідомляє ТСН.

Терорист був капітаном так званої народної міліції ЛНР. У своїй бригаді координував прийом російської зброї та видачу її бойовикам.

"Затриманий зі слідством співпрацює. Підтверджує документально, що луганські бойовики воюють із російською зброєю та під керівництвом росіян. Каже, що спілкувався з багатьма кадровими офіцерами Російської Федерації – начальником штабу, заступником із бойової підготовки, заступником з озброєння. За словами Семенченка, усі вони прибувають із російського Новочеркаська, під вигаданими прізвищами та з документами ЛНР", - інформують силовики.

Місцеві терористи, зі слів затриманого, не в захваті від того, що ними керують із Москви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики гинуть від наркотиків і побоїв

"Ніхто не в захваті від того, що відбувається. Ні цивільні, ні військові. Військові, які були, давно пішли звідти. Давно займаються своїми справами: хто курей вирощує, а хто ще щось. А ті, які приходять, через два місяці їдуть. Вони повинні сидіти, а ми повинні скрізь прибирати за ними, відновлювати, фарбувати, білити, будувати. А гроші на будівництво виділяли? Ні. Отримав зарплату, скинувся, купляєш фарбу, плакати, якщо треба. Але це все за свої гроші купляють", – нарікає Семенченко.

У його телефоні та на флешках контррозвідники відшукали багато цінної інформації та фото.

На "заробітки" на окупованому територію житель Курахового поїхав 2015-го. Спершу працював на будівництві, а згодом вступив до батальйону терористів і став допомагати їм розвантажувати снаряди під Іловайськом.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала бойовика, який видавав зброю найманцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути