вівторок, 09 липня 2019 16:10

СБУ викрила російського спецпризначенця, який ліквідував ватажків ЛНР

Автор: СБУ
  Садовий - громадянин РФ.
Садовий - громадянин РФ.

Російський спецпризначенець, полковник Олександр Анатолійович Садовий, позивний "Сєдой", від 2014-го і до сьогодні є одним із головних виконавців силових операцій спецслужб Російської Федерації на окупованій території Луганської області.

Він - керівник так званого "Центру спеціального призначення Міністерства внутрішніх справ ЛНР", повідомляє ТСН.ua.

Садового російські спецслужби відрядили до окупованого Луганська з метою створення та забезпечення ефективної роботи поліцейського підрозділу спецпризначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для двох окупантів війна закінчилася

Сформований Садовим загін спочатку мав назву "спеціальний загін швидкого реагування", але невдовзі був перейменований на "Центр спеціального призначення". Його укомплектували найкращим озброєнням та екіпіровкою. До складу входили також фахівці мінної справи та технічні спеціалісти. Згодом з'ясувалася і справжня мета створення такого підрозділу.

Виявилося, що основна функція "Сєдого" - планування та особисте керівництво "зачисток" збройних формувань, які наприкінці 2014-го почали виходити з-під контролю окупантів.

1 січня 2015-го розстріляли автомобіль командира "групи швидкого реагування" Олексія Бєднова з позивним "Бетмен". 23 січня був вистежений і розстріляний Євген Іщенко, так званий "комендант" окупованого Первомайська. 23 травня 2015-го був ліквідований командир бригади "Привид" Олексій Мозговий. 12 грудня специ Садового не залишили шансів козачому отаману Павлу Дрьомову – командиру "окремого козачого полку імені Платова".

Недоторканих у росіян не було. У листопаді 2017-го у цьому на власному досвіді переконався "глава ЛНР" Ігор Плотницький.

У мережі показали колону танків, яку перевозять залізницею неподалік українського кордону на Донбасі. Відео, ймовірно, 7 липня, зняли в Ростовській області.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила російського спецпризначенця, який ліквідував ватажків ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути