пʼятниця, 19 січня 2018 17:41

"Руки були чорні" - за розповідями звільнених із полону українців зняли фільм

"Руки були чорні" - за розповідями звільнених із полону українців зняли фільм
За мотивами звільнених із полону російських терористів заручників зняли фільм. Стрічка готується до першого показу.

На основі свідчень заручників проросійських терористів на Донбасі The Farm 51 зняли фільм. Зараз стрічка готується до прем'єри.

Свідчення записали правозахисники Центру громадянських свобод і Фундації "Відкритий діалог", за підтримки Фонду "Відродження", передає "Радіо "Свобода".

"Тут ось дуже багато шрамів залишилося. Руки ось до сюди були просто чорного кольору. Тут два ребра, тут ребро зламане. Це Антрацит. Це так били в Антрациті за українську мову. За слово "його" мене двічі рубанули дубцем по спині" - каже звільнена з полону терористів Ірина Бойко. У полоні провела 103 дні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дав слово офіцера російської армії" - військовий розповів про дворічний полон у бойовиків

Спільний проект правозахисників і "Радіо "Свобода" – "Заручники війни. Вони пройшли крізь пекло" – складається з 10 свідчень. Правозахисники також відзняли у форматі VR (віртуальної реальності) ті місця несвободи, які стали доступними після звільнення деяких територій Донбасу.

Коаліція "Справедливість заради миру на Донбасі" стверджує, що 86% військовослужбовців і кожна друга цивільна людина зазнала тортур і жорстокого поводження; 33% військовослужбовців і 16% цивільних осіб стали свідками смерті в результаті тортур.

В окупованому Донецьку бойовики й російські терористи влаштували концтабір. Про це розповів звільнений з полону вчений-релігієзнавець Ігор Козловський.

Зараз ви читаєте новину «"Руки були чорні" - за розповідями звільнених із полону українців зняли фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути