четвер, 27 січня 2022 18:12

Розвідник бойовиків втік до ЗСУ через "знущання" ватажків і росіян

Розвідник бойовиків втік до ЗСУ через "знущання" ватажків і росіян
СБУ затримала на Донеччині бойовика з ОРДЛО, який втікав від російських кураторів. Фото: скріншот з відео

Українська контррозвідка спільно з військовими Збройних сил України затримала на лінії розмежування в Донецькій області розвідника бойовиків.

Про це повідомив пресцентр Служби безпеки України 27 січня.

"Бойовик залишив лави свого підрозділу та втікав з ОРДЛО через постійні "знущання" ватажків і кураторів з Російської Федерації над підлеглими. У затриманого виявили автомат Калашникова у розібраному стані", - йдеться у повідомленні.

Затриманим є мешканець Донецької області. 2019 року він добровільно приєднався до бойовиків. Там його призначили розвідником одного з угруповань, причетного до обстрілів позицій українських військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти поранили двох військових, один - у важкому стані

Слідчі СБУ повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочинів за двома статтями - участь у терористичній групі чи терористичній організації та посягання на територіальну цілісність та недоторканність України.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

"Повернутися я вирішив (на підконтрольну Україні територію - Gazeta.ua), тому що не можу більше терпіти постійних знущань командування, старших офіцерів, зокрема з боку кураторів Російської Федерації. Товариші, не терпіть знущань. Якщо ваші руки чисті, і не в крові, повертайтеся додому, в Україну", - сказав на камеру найманець РФ.

У Донецькій області затримали одного з організаторів місцевого незаконного "референдуму" 2014-го. Злочинець закликав громадян зривати державні прапори й голосувати за приєднання регіону до так званої ДНР. Для цього він підбурював людей до масових заворушень під виглядом проведення мітингів і громадських зібрань.

Зараз ви читаєте новину «Розвідник бойовиків втік до ЗСУ через "знущання" ватажків і росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути