пʼятниця, 17 грудня 2021 12:18

Контррозвідка СБУ затримала понад 1000 бойовиків ЛДНР
8

Військова контррозвідка Служби безпеки України впродовж 2014-2021 років встановила особи 1387 бойовиків ЛДНР і затримала 1096 із них.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

"За цей період також викрили й затримали 133 агенти іноземних спецслужб, припинили діяльність шести терористичних груп, ліквідували 210 схронів зі зброєю", - уточнили у відомстві.

Фото: СБУ

За матеріалами контррозвідки розпочали понад 7 тис. кримінальних проваджень щодо злочинів проти державної безпеки України. 688 вироків суду вже набули чинності.

"Один із кричущих випадків - спроба викрадення на територію РФ українського літака-розвідника Су-24МР 2014 року. Це намагався зробити командир екіпажу-спарки військової частини в Хмельницькій області, якого завербували представники збройних сил РФ. Він мав посадити літак на аеродромі в РФ через нібито несправність бортового обладнання.

Однак працівники СБУ затримали злочинця на спробі скоєння злочину. А суд засудив до 12 років позбавлення волі (за статтею "Державна зрада". - Gazeta.ua)", - повідомили правоохоронці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеметник бойовиків випадково забрів на українські позиції

Також за період гібридної війни виявили й локалізували:

- скасували 507 службовим особам допуск до держтаємниці;
- 439 спроб іноземної сторони отримати відомості з обмеженим доступом;
- зупинили дію 22 дозволів установам на провадження діяльності, пов'язаної з державною таємницею;
- притягнули до адміністративної відповідальності 1642 особи за порушення законодавства у сферах охорони державної таємниці й інформбезпеки.

Військова контррозвідка СБУ протидіє також корупції та проявам організованої злочинності у військах. Завдяки цій роботі з 2014- року запобігли завданню збитків державі на 32,7 млрд грн, додали у відомстві.

У Донецькій області затримали одного з організаторів місцевого незаконного "референдуму" 2014-го. Злочинець закликав громадян зривати державні прапори й голосувати за приєднання регіону до так званої ДНР. Для цього він підбурював людей до масових заворушень під виглядом проведення мітингів і громадських зібрань.

Зараз ви читаєте новину «Контррозвідка СБУ затримала понад 1000 бойовиків ЛДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути