Ексклюзиви
пʼятниця, 01 листопада 2019 14:07

Розведення у Золотому практично завершене – Міноборони

Розведення у Золотому практично завершене – Міноборони
Звільнену військовими територію контролює МВС. Фото: pravda.com.ua

У Золотому на Луганщині практично завершилося розведення військ.

Про це сказав міністр оборони Андрій Загороднюк на брифінгу з віце-прем'єр-міністром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою та міністром закордонних справ Вадимом Пристайком у Києві.

"Зараз воно практично завершене. Територія перебуває під контролем Міністерства внутрішніх справ. МВС постійно нам дає звіти, яким чином це відбувається. Це абсолютно безпечна територія. Вони це гарантують", - сказав Загороднюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розведення військ у Золотому: показали красномовні фото

На лінії фронту на Донбасі розводять сили. Представники ОБСЄ підтвердили, що розведення розпочалося о 12:00 у районі населеного пункту Золоте-4.

Одна із обов'язкових умов для розведення сил і засобів – дотримання режиму тиші протягом 7 днів. Згідно з Мінськими домовленостями, це має підтвердити місія ОБСЄ. Напередодні штаб ООС повідомив, що бойовики обстрілювали околиці Золотого. Тепер кажуть, що обстріли були не у зоні розведення.

Наступним кроком має бути розведення сил у районі Петрівського. Прогнозували, що воно розпочнеться 4 листопада. Однак після обстрілів бойовиків процес думають відкласти.

Зараз ви читаєте новину «Розведення у Золотому практично завершене – Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути