пʼятниця, 01 листопада 2019 11:16

Розведення військ у Золотому: показали красномовні фото
18

Дорогою від Золотого до Катеринівки встановлені такі плакати
Фото: radiosvoboda.org
Нові позиції ЗСУ виглядають, на думку кореспондента, солідно
Дорогу до Золотого-4 перекрили озброєні поліцейські
Вулиці Золотого
Автобус із Золотого до Лисичанська ходить 4 рази на день

Фоторепортаж із селища Золотого та Катеринівки, які опинилися в "сірій зоні", відзняв фотокореспондент Андрій Дубчак.

Опублікували світлини на сайті Радіо Свобода.

Знімали репортаж в Золотому-4 і Катеринівці, пересуваючись пішки. Використовувати автотранспорт заборонили поліцейські. Озброєні правоохоронці охороняють територію цілодобово.

Вулиці патрулюють військові та нацгвардійці. Одна з причин – присутність тут ветеранів-добровольців полку "Азов", які виступають проти відведення військ від теперішніх передових. У самому селищі місцеві розділилися на два табори – "за розведення" і "категорично проти". Обидва табори одночасно поєднує та розділяє одне – страх перед майбутнім.

У селі наразі проживають 526 людей - майже половина від колишньої кількості жителів. Практично єдиним місцем роботи для жителів Золотого залишається шахта "Родина". 4 рази на день є автобусне сполучення з Лисичанськом.

28 жовтня в Золотому був обстріл - місцева мешканка 71-річна Любов Семенівна показала кореспондентам наслідки обстрілу. Кулі калібру 7,62 мм посікли стіни та дах будинку. У літню кухні потрапила міна - вибуховою хвилею відкинуло собаку з будою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські бойовики не припиняють обстріли

За селом розташовані запасні позиції другої лінії оборони українських військових. Ділянка розведення №2 розташована між селищем Золотим-4 і Луганським. Перша ділянка розведення розташована у Станиці Луганській. За процесом розведення військо біля Катеринівки спостерігає ОБСЕ.

Уздовж дороги до сусідньої Катеринівки встановлені надписи, що бійці 72-ї омбр стріляють без попередження. Раніше там були позиції війьскових, тепер їх звідти виводять.

Як зазначає Андрій Дубчак, нові позиції ЗСУ виглядають гідно - викопані свіжі фортифікаційні споруди, розтягнуті ряди колючого дроту.

Жителі Катеринівки неоднозначно ставляться до розведення військ. Але сходяться в одному - добре, що не стріляють.

Європейський Союз вітає розведення сил і засобів у районі Золотого на Донбасі. Про це йдеться в заяві ЄС на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні.

Зараз ви читаєте новину «Розведення військ у Золотому: показали красномовні фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути