пʼятниця, 01 листопада 2019 06:31

ЄС схвалює розведення військ у Золотому

ЄС схвалює розведення військ у Золотому
В Золотому продовжується розведення військ. Фото: Уніан

Європейський Союз вітає розведення сил і засобів у районі Золотого на Донбасі.

"Ми вітаємо відновлення розведення сил у Золотому, яке почалося 29 жовтня. Також сподіваємося, що розведення в Золотому призведе до зменшення порушень режиму припинення вогню в районах, де проживає значна кількість цивільного населення", - йдеться у заяві ЄС на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добровольці, які протестували проти розведення військ, покинули Золоте

В ЄС також привітали готовність, висловлену сторонами під час засідання ТКГ у Мінську, щодо просування з питання розведення сил і засобів на ділянці в районі Петрівського в найближчому майбутньому.

"Такі кроки полегшать страждання цивільних людей, які проживають поблизу лінії зіткнення і несуть основний тягар цього конфлікту. У зв'язку з цим ми віддаємо належне українському керівництву за його непохитну прихильність мирному врегулюванню конфлікту і закликаємо Росію діяти таким же чином", - заявили в Євросоюзі.

Відведення в Золотому почалося, незважаючи на заяви про обстріл. У штабі ООС ще вранці заявляли про обстріл у Золотому, а вдень повідомили про дотримання режиму тиші протягом тижня. У свою чергу, добровольці заявили, що залишаються в Золотому, за їхнім твердженням, "для захисту місцевих жителів".

Зараз ви читаєте новину «ЄС схвалює розведення військ у Золотому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути