понеділок, 30 січня 2023 13:11

Спецтема: Війна Росії проти України

"Розстріли" мирних людей: Росія готується очорнити ЗСУ

"Розстріли" мирних людей: Росія готується очорнити ЗСУ
Росія хоче "повісити" на ЗСУ розстріли мирних людей – ЦПД, Фото: УНІАН

Російська Федерація збирається звинуватити військових Збройних сил України у розстрілах мирних людей.

Про це свідчить дописи у проросійських Telegram-каналах, які поширили фейки щодо провокацій з боку ЗСУ, повідомив Центр протидії дезінформації в Telegram.

"В повідомленні окупантів йдеться про наміри українських військових розстрілювати мирне населення, перевдягнувшись у форму ПВК "Вагнер", щоб потім звинуватити Росію у військових злочинах", – зазначили в ЦПД.

За словами ворога, "розстріли" плануються в містах на лінії зіткнення – Часів Яр, Лиман, Бахмут, Костянтинівка Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катували і розстрілювали: вбитих росіянами цивільних поховали в Бучі

У ЦПД наголосили, що такі повідомлення – провокація та "інформаційне алібі". Ними росіяни прикривають свої злочини.

"Ворог намагається зняти із себе відповідальність за кількість закатованих та вбитих мирних жителів та дискредитувати ЗСУ", – наголосили в повідомленні.

Правоохоронці продовжують документувати злочини, вчинені російськими окупантами на території України від 24 лютого 2022 року.

Слідчі від початку повномасштабного вторгнення Росії розпочали вже 58 399 кримінальних проваджень за фактами злочинів військових РФ та їхніх пособників, повідомила Нацполіція.

Найбільше справ на 15 січня – 46 694 – відкрили за порушення законів та звичаїв війни та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України – 9205. Окрім цього, 2310 – за колабораційну діяльність, 110 – за державну зраду і 37 – за диверсії.

Зараз ви читаєте новину «"Розстріли" мирних людей: Росія готується очорнити ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути