субота, 01 липня 2017 16:35

Розкрили план Кремля м'якої окупації України

Розкрили план Кремля м'якої окупації України
"Мета Кремля – привертати якомога менше уваги Заходу і створити враження, що російсько-український конфлікт "заморожений", - пише політолог Андреас Умланд / фото: Politeka

Президент Росії Володимир Путін спеціально підтримує війну на Донбасі, щоб переманити російськомовні області.

Таку думку висловив німецький політолог Андреас Умланд на сайті Neue Zürcher Zeitung.

Умланд не виключає загострення бойових дій на Донбасі при тому, що в останні місяці проросійські бойовики поводились відносно помірковано.

"Кремль вважає за краще "війну низької інтенсивності" проти України. Мета Кремля – привертати якомога менше уваги Заходу і створити враження, що російсько-український конфлікт "заморожений", - пише політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Італії арештували українського бійця

Путін отруює клімат в Україні щотижневими інтенсивними обстрілами. Через це російськомовні області можуть впасти в економічну та соціальну кризу, що стане підгрунтям для їхнього подальшого приєднання до Росії.

Протягом минулої доби у зоні проведення АТО внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув. Російські найманці не змогли зайняти нові позиції у "сірій зоні" поблизу села Кам'янка на Донеччині 30 червня.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили план Кремля м'якої окупації України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути