субота, 01 липня 2017 14:46

В Італії арештували українського бійця

В Італії арештували українського бійця

В Італії арештували українського солдата Віталія Марківа. Висунули підозру у вбивстві італійського фоторепортера Андреа Рокеллі поблизу Слов'янська у травні 2014 року.

"Українськими правоохоронцями розслідується кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італіі Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова. У цьому розслідуванні Генпрокуратура активно співпрацює з італійськими колегами, надає результати допитів свідків, результати експертиз тощо.

За даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

Генпрокуратура вже звернулася до італійських влад з вимогою надати ґрунтовні докази вини Марківа Віталія, або його негайного звільнити", - написав у себе на Facebook заступник Генерального прокурора Євген Єнін.

Читайте також: За допомогу терористам на Донбасі британцю світить вдома в'язниця

Віталій Марків був добровольцем батальйону ім. генерала Кульчицького. У мирному житті – ді-джей. Народився у Хоросткові Тернопільської області. У 9-му класі з матірю та сестрою переїхав до Італії.

Андреа Рокеллі загинув увечері 24 травня 2014 року поблизу Слов'янська. Разом з ним внаслідок мінометного обстрілу був убитий його перекладач, російський дисидент та правозахисник Андрій Миронов.

Зараз ви читаєте новину «В Італії арештували українського бійця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути